субота, 3 квітня 2021 р.

Міжнародний день Інтернету

 


Міжнародний день Інтернету відзначається 4 квітня у день пам’яті святого св. Ісідора Севільського (близько 560 - 4 квітня 636 р). Він відомий як покровитель студентів і, як вважають, створив першу в світі енциклопедію «Etymologiae», що налічує 20 томів. У 2001 році Ватикан неофіційно визнав, що святий Ісідор є кращим вибором для покровителя Інтернет-користувачів, оскільки Інтернет є енциклопедією людських знань. Саме Ісидор з Севільї першим застосував систему пересічних посилань, яка імітує віддалені гіперпосилання, використовувані в мережі.

Це свято має свою першу попередню подію у святкуванні Всесвітнього дня електрозв'язку, ювілей якого зосереджений на претензії у сфері телекомунікацій і її професіоналах. Пізніше, в 90-х роках, Сполучені Штати провели свій власний День Інтернету. Мета даної події - об'єднання шкіл з інфраструктурою Інтернет. Цю епоху перестали відзначати, коли була вирішена проблема розрізнених шкіл.

Сьогодні ми не можемо уявити свого життя без різноманітних технологій, інновацій та дивовижних винаходів людства, найбільшим з яких є Інтернет. Всесвітнє павутиння упіймало людство в свої тенета і назавжди змінило життя, уяву про час і відстань, способи спілкування, надання допомоги, проведення дозвілля тощо. Завдяки Інтернету ми отримуємо набагато більше інформації ніж наші, батьки, бабусі, дідусі, не говорячи вже про наших далеких предків.

Міжнародний день Інтернету дає можливість розкрутки сайту і полегшувати доступ до інформаційного суспільства. Користуючись перевагою досвіду, набутого в Іспанії, він спровокує святкування Дня Інтернету в інших країнах, надаючи зацікавленим особам всі матеріали, поради та методології, розроблені тими, хто брав участь в попередніх виданнях.




Немає коментарів:

Дописати коментар