вівторок, 9 лютого 2016 р.

Міжнародний День безпеки Інтернету!


За ініціативою європейських некомерційних організацій European SchoolNet та Insafe Захід запроваджений День безпечнішого Інтернету, який з 2004 року відзначається у вівторок другого тижня лютого
Цього дня в багатьох країнах світу обговорюються:
·         шляхи безпечного використання молоддю Інтернету,
·         питання інтернет-етики,
·         загрози протизаконного контенту.
День безпечнішого Інтернету має на меті досягнення об'єднання зусиль держави, бізнесу і громадськості для популяризації механізмів безпечної роботи в мережі, перш за все серед дітей та молоді.
Відзначення в Україні
В 2009 Коаліція за безпеку дітей в Інтернеті за ініціативи «Майкрософт Україна» оголосила про запуск соціальної кампанії «Місяць безпечного Інтернету».

В 2013 в цей день проведена прес-конференція Інтернет асоціації України під час якої наголошено, що завданням інтернет-спільноти є віднайдення компромісу між ефективністю та безпечністю використання Інтернету з урахуванням української специфіки. Також розкрито стратегію боротьби за безпеку в Інтернеті, яку умовно можна розділити на три складові: інформування користувачів і профілактичні заходи, механізми захисту в процесі надання інтернет-послуг та інструменти по усуненню протизаконного контенту.

Немає коментарів:

Дописати коментар