неділя, 28 лютого 2021 р.

Всесвітній день компліменту

 




Для хороших слів не потрібен привід, чи не так? Але, мабуть хтось все-таки вирішив придумати офіційну дату, для того, щоб сказати приємні слова тому, кому б не наважився в звичайний день.

Всесвітній день компліменту відзначають 1 березня. Хоча, є джерела, в яких це свято позначено іншою датою – 21 березня. Але хіба це не привід говорити один одному приємні і люб'язні слова якщо не кожен день, то хоча б протягом усього березня?

Історія виникнення свята невідома, зовсім як і історія про тих, хто його придумав. Але людям ідея такого незвичайного дня сподобалася, її підхопили на різних куточках планети і поширили свято всюди.

Комплімент – це французьке слово, що означає хвалу і схвалення, виражені приємними і схвальними словами.

Щирий комплімент, сказаний від душі, може творити справжні чудеса. Адже людина – особистість соціальна, їй важливо знати думку оточуючих про її вчинки і поведінку. І якщо вона отримує позитивну оцінку своїм діям, це відповідно підвищує її самооцінку і впевненість в собі, а крім того, дарує гарний настрій і оптимізм.

Також комплімент може стати приводом для приємного знайомства, допомогти розрядити напружену обстановку в колективі, налагодити доброзичливі стосунки з людьми.



Цікаві факти

— Дослідження японських вчених показали, що у людини, яка отримала комплімент, підвищується продуктивність роботи.

— У цирку компліментом називають один з різновидів поклону, подяки глядачеві.

— Психологи радять починати навчання мистецтву компліментів з себе, стоячи перед дзеркалом і піднімаючи собі настрій легкою похвалою.

— На думку австралійського психолога Ніка Хеслама, компліменти можуть підняти настрій, поліпшити залученість в роботу або навчання, підвищити цілеспрямованість.

— Отримання компліментів може допомогти впоратися з сором’язливістю і побудувати довірчі відносини зі співрозмовником.

— У США щорічно святкують Національний день компліменту 24 січня.

— У Норвегії компліменти вважаються лестощами, а у Фінляндії - особистою справою, тому рідко використовуються.

 


Якщо ви хочете долучитися до Всесвітнього дня компліменту, намагайтеся в цей день відволіктися від власних проблем і звернути увагу на оточуючих вас людей, знайти в них якісь позитивні якості, за які їх можна похвалити, і від чистого серця сказати їм приємні слова компліменту. Намагайтеся бути ввічливими, уважними і чемними.

Зробіть їм комплімент, який буде позитивним, чесним і щирим. Зробіть його з посмішкою. Потім подивіться, як посмішка відіб'ється на їхніх обличчях. Компліменти можуть бути усними або письмовими. Але найкраще, коли їх роблять особисто, при безпосередньому спілкуванні. І, можливо, така звичка закріпиться у вас не тільки в свято компліменту, а й в усі інші дні в році.



Переваги компліментів:

Вони просто роблять людей більш щасливими;

Вони підвищують самооцінку і почуття власної гідності;

Вони збільшує продуктивність праці;

Вони сприяють взаємному благополуччю;

Отримані компліменти повертаються різними способами.

Ваша мета на сьогодні: похваліть як мінімум трьох осіб. Якщо більше, то ще краще.

І пам’ятайте: Ви - найкращі!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар