неділя, 6 лютого 2022 р.

День Безпечного Інтернету

 

8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». 


День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

«День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів з безпеки онлайн разом зі всім світом: як у закладі освіти, бібліотеці, громадській організації, так й в органах влади, бізнесових організаціях. Щороку до Дня безпечного Інтернету в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій.

  Ми б хотіли подякувати кожному та кожній, хто організовували, хто брали участь, хто висвітлювали заходи до Дня безпечного Інтернету 2021 та запрошуємо до відзначання Дня безпечного Інтернету 2022 у вівторок 8 лютого! Саме ви робите цей День в Україні – день заради безпечнішого та найкращого Інтернету!», – команда Центру кращого Інтернету.

 

Сайт Центру кращого Інтернету: https://betterinternetcentre.org

Навчально-методичний посібник “Онлайк”

Джерело: https://www.osce.org/files/f/documents/0/f/483533.pdf

 У посібнику містяться детально розроблені вправи й інформаційні матеріали для висвітлення теми безпечної поведінки в інтернеті у професійній діяльності з дітьми, молоддю та професійними спільнотами. Посібник також містить теоретичний матеріал про безпечну поведінку в інтернеті, опис занять і тренінгових вправ з розвитку компетентностей безпечної поведінки в інтернеті:

«Повага до прав людини онлайн»;

«Участь онлайн»;

«Збереження здоров’я під час роботи з цифровими пристроями»;

«Звернення по допомогу та захист».

Використовувати вправи можна окремо чи адаптувати їх відповідно до потреб цільової аудиторії – дітей, молоді, батьків та/чи осіб, що їх замінюють, освітянської й бібліотечної спільнот, працівників і працівниць молодіжної, соціальної, правоохоронної сфер.

  

Відеоуроки для професіональних спільнот від проєкту Ради Європи  «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні»

Відеоурок 1 – Захист дітей онлайн 

Відеоурок 2 – Сексуальний шантаж

 Відеоурок 3 – Секстинг

 Відеоурок 4 – Секс-чатинг

 Відеоурок 5 – Грумінг

 Відеоурок 6 – Зображення сексуального характеру, щовикористовуються для помсти



Немає коментарів:

Дописати коментар