пʼятницю, 6 жовтня 2017 р.

6 жовтня - Всесвітній день посмішки

Посміхайтеся на здоров'я!


П'ятниця - чудовий привід посміхнутися, а 6 жовтня ще один привід бути в гарному настрої, адже в усьому світі відзначається День посмішки. Радісне свято в 1999 році придумав Гарві Белл, автор знаменитого смайлика. "Smiley face" був створений в далекому 1963 році.


Вчені довели, що посмішка - це здоров'я. Радість - одна з основних людських емоцій, корисна не тільки для психіки. Посмішка благотворно впливає на наш організм і допомагає побудувати хороші стосунки з оточуючими людьми.

Сприятливий вплив посмішки вивчає наука гелотологія. Сміхотерпія - один з видів сучасної арт-терапії. Сміх насичує тіло киснем. Глибокий вдих і видих, що супроводжують сміх, очищають легені від шкідливих речовин. Система кровообігу більш ефективно поширює кисень в крові.
 
Сміх також позитивно впливає на серце. Але перш за все радість допомагає боротися зі стресом і нівелює його негативний вплив. Сміх уповільнює секрецію кортизолу (гормону стресу) і допомагає боротися з головним і м'язовим болем. Посмішка - найефективніший і найдоступніший антидепресант.

Вчені довели, що сміх подовжує життя. Зміцнює самомотивацію, самосвідомість і підвищує задоволення від досягнутих цілей. Додатково, це прекрасна фізична вправа для організму. Під час сміху задіяні м'язи обличчя, діафрагма, прес, глотка і плечі. Відбуваються біомеханічні реакції, які допомагають знизити артеріальний тиск, наситити організм киснем, покращують циркуляцію крові. Під час щирого сміху виділяються ендорфіни, їх ще називають «природним наркотиком». Вони нейтралізують дію кортизолу та адреналіну.
 
Гарний настрій покращує зовнішній вигляд, ми виглядаємо більш привабливо в очах оточуючих. Посмішка дарує впевненість у собі і допомагає досягти успіху. Радість створює позитивну атмосферу скрізь, де б ви не були.


Бажаю, незалежно від погоди за вікном, завжди мати гарний настрій і частіше посміхатися!

Немає коментарів:

Дописати коментар