пʼятниця, 23 жовтня 2020 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ НАЦІЙ – ДЕНЬ ООН



День ООН – це день народження Організації Об’єднаних Націй. Відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН.

 24 жовтня 1945 р., після того, як більшість держав-засновників ратифікували договір про створення всесвітнього органа, офіційно створено Організацію Об’єднаних Націй. У 1971 р. Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, у якій вона рекомендувала державам-членам відзначати цей день як державне свято. За словами Генерального секретаря, в будь-якому куточку світу Організація Об’єднаних Націй є живим втіленням надії. 

Як відомо, ООН – універсальна міжнародна організація, діяльність якої спрямована на забезпечення міжнародних безпеки і миру; вона організовує співпрацю і підтримує розвиток приязних відносин між державами. Фундаментальними принципами організації є суверенна рівність держав, невтручання у їхні внутрішні справи, розв’язування суперечностей мирним шляхом, дотримання державами міжнародних зобов’язань, колективна участь членів організації в операціях ООН. Серед 51 держави-засновниці ООН була й Україна.

 


Статут Організації Об’єднаних Націй починається з легендарної фрази: «Ми, народи Об’єднаних Націй, сповнені рішучості позбавити прийдешні покоління нещасть війни, яка двічі в нашому житті принесла людству невимовне горе, і знову утвердити віру в основні права людини, у гідність і цінність людської особистості, у рівноправність чоловіків та жінок і в рівність прав більших та малих націй, та створити умови, за яких можуть дотримуватися справедливість і повага до зобов’язань…».

 

Організація Об’єднаних Націй живе в серці і свідомості кожного громадянина як організація, здатна покласти край насильству і укоренити терпимість, сприяти розвитку і забезпечити рівність, захистити права людини і зменшити масштаби бідності. Працюючи на повну силу, ООН сприяє здійсненню цих високих сподівань людства. Святкування Дня Організації Об’єднаних Націй є ствердженням нашої віри в ці сподівання людства.


 

23 жовтня ООН святкує своє 75-річчя! Разом із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) EdEra розробила план та матеріали до уроку «Знаю права і змінюю світ».

Цей урок створено, щоб учні дізналися більше про результати роботи ООН та ЮНІСЕФ, глобальні Цілі сталого розвитку, права дитини та Конвенцію ООН про права дитини.  Вчитель матиме змогу провести урок у класі, онлайн через відеозвʼязок або надіслати матеріали учням для самостійного опрацювання. Переходьте на сайт і отримаєте доступ до матеріалів уроку «Знаю права і змінюю світ». 

 EdEra план та матеріали до уроку «Знаю права і змінюю світ»




Немає коментарів:

Дописати коментар