неділя, 20 вересня 2020 р.

Всенародний День Батька


У нашій  державі Всенародний День Батька  - ще порівняно молоде свято, яке вирішено було відзначати 18 вересня 2009 року. Ініціаторами ж такого святкування  виступили  МГО «Міжнародний Центр Батьківства» та Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та відповідального батьківства за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту. На прес-конференції, що була проведена ініціаторами свята 18 вересня 2009 року в УНІАН оголосили, що кожна третя неділя першого місяця осені стає датою вшанування суспільством добрих та турботливих, люблячих та відповідальних татусів. Цього року  День Батька припадає на 20 вересня.


У багатьох державах світу День Батька відзначається на офіційному рівні, як от у США, де саме й зародилося це важливе свято. Засновницею Дня Батька у світі вважається американка місіс Додд з міста Спокан (штат Вашингтон), яка запропонувала  місцевій владі  відзначати цей день на честь свого батька, який, ставши вдівцем,  самовіддано та з великою любов’ю й відповідальністю виростив та виховав шістьох дітей самотужки. Святкують День Батька і у Канаді, Японії, Франції, ПАР, Швейцарії, Великій Британії, Грузії, Кореї, в країнах Піренейського півострова.

Мета свята – привернення уваги суспільства до важливості ролі батька в сім’ї, підтримка чоловіків, які присвятили себе своїй сім’ї, формування в населення відповідального ставлення до батьківства, залучення чоловіків до виховання дітей.

Так уже ведеться у цьому світі, що  Батько є відповідальним не тільки за елементарне зачаття, але і збереження життя і здоров’ я дитини, її виховання та навчання, духовну настанову. Зрозуміло, що все це здійснюється разом з мамою, що бере найактивнішу участь у всіх процесах, проте навіть для неї її чоловік та батько її дітей є незамінною опорою та підтримкою, гарантією впевненості у завтрашньому благополуччі сім”ї.

Тож  напередодні  Всенародного Дня  Батька в Україні щиро вітаємо усіх  татусів – і тих, хто зовсім недавно став батьком, і тих, хто має дорослих дітей, та бажаємо міцного здоров’я, щастя, миру, злагоди у родинах, благополуччя, радості у дітях при зразковому виконанні батьківських обов’язків.



Немає коментарів:

Дописати коментар