пʼятниця, 12 червня 2020 р.

Всесвітній день боротьби з дитячою працею



Дитяча праця – це праця, виконання якої є небезпечним і шкідливим для дитини, заборонена міжнародним та національним законодавством.

Всесвітній день боротьби з дитячою працею встановлений Міжнародною організацією праці (МОП), яка бореться з проявами експлуатації дітей на різних рівнях. Перші заходи присвячені цьому дню відбулися в 1997 році. Спочатку вони проводилися тільки в Осло та Амстердамі, але згодом привернули увагу всієї світової громадськості.
Глобальні зусилля до ліквідації найгірших форм дитячої праці сьогодні докладають у багатьох країнах. Під егідою Міжнародної організації праці надається підтримка та допомога дітям, які стали жертвами незаконного використання їхньої праці.
Цей день спрямований на пробудження свідомості дорослого населення, яке і є головним експлуататором дітей, та викорінення примусової, шкідливої й небезпечної дитячої праці, ліквідацію найгірших її форм.
Діти, які працюють у ранньому віці, понад встановлену тривалість робочого дня за низьку оплату праці, в шкідливих для здоров’я умовах, позбавлені дитинства і майбутнього.





Немає коментарів:

Дописати коментар