пʼятниця, 15 травня 2020 р.

Міжнародний день сім’ї


Сьогоднішнє свято стосується кожної людини. 
Адже в кожного є своя сім’я, і не важливо, чи це та сім’я, в якій ти народився, чи та, яку ти створив, чи та в якій ти живеш, і називаєш її сім’єю. Адже сім’я – це те місце, де тобі добре, затишно, де тебе люблять, куди тобі хочеться повертатись знову і знову. Змалку ми навчаємось любові, повазі, людяності, традиціям, підтримці один одного в родині. І виростаючи ми створюємо свої власні сім’ї, переносячи в них всі ті сімейні цінності, традиції, яких ми навчились у своїх батьків, а ті у своїх.


Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня (резолюція A/RES/47/237 від 20.09.1993 р.). Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї - єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.


Сім´я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Весь світ знає, якою талановитою, працелюбною, духовно багатою є українська нація. Ці високі якості закладаються саме в сім´ї, де дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. У сім´ї вона набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги, адже саме родина є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі.



Нехай в кожній родині завжди панує любов, злагода, добробут, взаєморозуміння, повага.




Немає коментарів:

Дописати коментар