пʼятницю, 9 лютого 2018 р.

ПРОЧИТАЙТЕ І ПОДУМАЙТЕ ЧИ ВОНО ТОГО ВАРТЕ?



ЦИГАРКИ… 




Якщо ви думаєте, що сигарети - це висушені листя тютюну, загорнуті в папір, то ви вкрай серйозно помиляєтеся. Тютюнова промисловість - це найкращий у світі хімік і бармен в частині добавок. Деякі речовини в сигарети додають для запаху, деякі - для «смаку», а деякі - просто для задоволення.
Дослідження також показують, що сигарети містять досить велику кількість речовин, що викликають звикання. Якщо ви не можете кинути палити, очевидно, що справа тут не тільки в нікотині. Тютюн - це зелена листова рослина, яку вирощують фермери в теплих кліматичних умовах. Фермери використовують досить багато хімікатів. Ґрунт, на якому росте тютюн, багатий інсектицидами: вони вбивають комах, які з'їдають листя рослини. Листя тютюну збирають, сушать і за допомогою спеціальних машин подрібнюють на дрібну труху. Після цього в суміш додаються штучні ароматизатори та інші хімічні речовини.
Тютюн гіркий на смак? У сигаретах ситуацію виправляють за допомогою хімікатів. А як переконатися в тому, що ви станете споживачем саме їх марки сигарет? Додати хімічні сполуки, які не мають нічого спільного з тютюном, але при цьому викликають нітрохи не меншу залежність. У сигаретах є навіть ті ж речовини, що і в ракетному паливі. Вони дозволяють нікотину, що міститься в тютюні, швидше перетворюватися на пару: так легені поглинають її у великих кількостях. А що щодо аміаку? Його теж додають в сигарети: він прискорює засвоюваність нікотину. Це, у свою чергу, означає, що при кожному вдиху ваш мозок буде одержувати більш високу дозу нікотину. Виробники сигарет вже давно думають про ефективність! Звичайна сигарета містить близько 600 різних хімічних сполук, що не мають ніякого відношення до тютюну. Вони роблять їх більш смачними, більш легкими для куріння і більш ефективними з погляду звикання. Ось лише деякі з них.
Нікель: канцероген, отрута - викликає проблеми з шлунково-кишковим трактом.
Аміак: чистячий засіб.
Бензол: використовується для створення барвників, синтетичного каучуку.
Миш'як: використовується при виробництві щурячих отрут.
Бутан: газ, рідина, яка знаходиться в запальничках.
Окис вуглецю: отруйний газ.
Кадмій: використовується при виробництві батарей і акумуляторів.
Цианід: смертельна отрута.
ДДТ: смертельний газ.
Етиловий фуорат: викликає пошкодження печінки.
Формальдегід: Використовується для бальзамування і зберігання трупів.
Метопрен: інсектицид.
Нафталін: представлення не потребує.
Метилизоціанат: його випадкове розпорошення в повітрі вбило в 1984 році в Індії 2000 чоловік.
Полоній: радіоактивний елемент, що став причиною смерті агента КДБ Литвиненка.
Ацетон: речовина, яка дає специфічний запах лаку для нігтів.
Зазвичай, коли говорять про сигарети, то згадують три речовини, з яких вони складаються на 90%: нікотин, смоли, окис вуглецю. Нікотин - сильна отрута: одна його крапля, що потрапила на язик, вбиває коня. Смоли - це в'язкі, «жирні» речовини, які залишаються на внутрішній поверхні легенів. Саме вони змушують легені чорніти, а вас - кашляти. Окис вуглецю - це і є отруйний чадний газ. Курець вдихає його в тих же кількостях, так якби він періодично дихав в сантиметрі від автомобільної вихлопної труби. Цей газ заважає нормально працювати нашим легеням, нашій серцево-судинній системі, руйнує нашу слизову.
Крім цього, до сигаретного паперу, щоб цигарка не гасилася, додають селітру, яка використовується для приготування таких вибухових речовин, як амонал і амотол. І цю таблицю Менделєєва у повному складі виробники підсовують нам в пачках від сигарет, а ми охоче їх купуємо. Якщо ви ніяк не можете кинути палити, ми сподіваємося, що ця стаття раз і назавжди відіб'є у вас бажання отруювати себе і оточуючих сигаретами. 


А тепер, коли я про все це вам нагадала, скажіть: воно того варте?





Немає коментарів:

Дописати коментар